Cum a devenit Hollywood-ul cetatea filmului?

0 Shares
0
0
0

Cum a devenit Hollywood-ul cetatea filmului?Filmul face parte din viata fiecaruia, multe relatii au inceput „la un film”, ne relaxam vizionand un film, ne educam copii vizionand fime documentare si lista poate continua.

In zilele noastre vizionam filme online pe Topfilmehd.biz, deci filmele ajung foarte repede la noi iar cetatea filmului este visul multora.

Orasul Hollywood, adica „lemn sfant” a fost intemeiat in anul 1857 iar in anul 1910 populatia masculina a orasului a votat unirea cu Los Angeles pentru asi asigura o sursa constanta de apa.

In America, in cartierele sarace, dar foarte populate comercianti care detineau spatii comerciale le-au transformat in mici sali de cinema numite nickelodeons – denumite astfel dupa moneda de 5 centi ce asigura intrarea la film.

Cel mai mare succes de tip box office al vremii a fost filmul Birth of a Nation ( 1915) – film considerat si astazi ca fiind rasist .

[adsenseyu1]

Capii viitoarelor studiouri mari de film au realizat repede cat de profitabila este distributia si productia de film si s-au mutat in insorita Californie datorita climei favorabile si a zilelor mai lungi. Lumina solara fiind cea mai buna sursa de lumina pentru productia cinematografica fiindca lumina electrica nu era destul de puternica.

Un alt motiv pentru  care proprietarii de companii de productie cinematografica s-au mutat spre California a fost acela de a fi cat mai departe de New York unde marele inventator Thomas Edison detinea mai toate brevetele de inventie in domeniul cinematografiei.

Pana in 1920 studiourile reunite pe coasta de vest se aseaza pe un fagas stabil si incep sa produca zeci si zeci de titluri. In anul 1927 puterea este detinuta de filmul mut.

Industria porductiei si distributiei de filme a inflorit si s-a dezvoltat odata cu tehnologia, astfel marile studiouri au oferit filme memorabile de-a lungul timpului.

Inventarea televizorului, oportunitate ieftina si la indemana oricui parea sa reduca puterea cinematografelor. Proprietarii studiourilor au actionat rapid si au dotat salile cu ecrane din ce in ce mai mari. Studiourile  de productie au inceput sa foloseasca efecte speciale din cele mai spectaculoase, au ecranizat povesti de neuitat, lucruri imposibil de realizat pentru multe televiziuni.

[adsenseyu1]

Samuel Goldwyn, William Fox, Adolph Zukor, Louis B. Mayer, Harry, Albert, Samuel si Jack Warner sunt nume importante in cinematografie . Acestia au fondat marile studiouri cinematografice care domina pana azi lumea fascinanta a filmului Universal, Paramount, MGM, Fox si Warner. Un alt punct comun al acestora este acela ca toti au radacini in Europa, in Polonia, Ungaria, Germania sau Belarusul de astazi. Familile acestora au emigrat in America pentru o viata mai buna si pentru a fugi de aversiunea fata de evrei din Europa acelor vremuri.

Faimosul insemn al Hollywood-ului a fost ridicat pe dealurile orasului in anul 1923 si era initial cuvantul „Hollywoodland”. In anul 1949 Camera de Comert a inceput restaurarea  monumentulu, s-a renuntat la ultimele patru litere si s-au restaurat celelalte. Acesta s-a inregistrat ca marca si nu poate fii folosit fara permisiune.

Ceremonia decernarii premilor Oscar a avut prima gala in 16 mai 1929. In zilele noastre Kodak Theatre de pe Bulevardul Hollywood – aplasat pe locul fostului Hollywood Hotel, este noua locatie a  evenimentului.

0 Shares
You May Also Like