Se spune ca anvelopele reprezinta cele mai importante piese ale unei masini. Ele trebuie sa se potriveasca la sistemele de suspensii si sa raspunda cat se poate de precis la comenzile de directie. Cum se apropie sezonul rece, toti soferii discuta de importanta unor anvelope de iarna.
Chiar daca in Romania legea anvelopelor nu obliga soferii sa le foloseasca intr-o anumita perioada pe cele de iarna si in alta pe cele de vara, anvelopele de iarna trebuie montate in momentul in care soferii circula pe drumuri publice acopetite de zapada, gheata sau polei.
Toti soferii vor sa aiba anvelope de iarna cu care sa faca fata conditiilor climatice grele. O greseala pe care o fac adesea soferii este aceea de a se zgarci la bani, fie ca nu-i au, fie ca nu vor sa-i dea. Este recomandat ca soferii sa cumpere cele mai bune anvelope pentru masinile lor, deoarece altfel risca sa plateasca si mai mult pentru ca initial nu au optat pentru cea mai buna calitate.
Principalele aspecte care trebuiesc luate in calcul la achizitionarea unor anvelope de iarna sunt: dimensiunea anvelopelor, conditiile climatice si conditiile de utilizare.
[adsenseyu1]
Legat de dimensiune, cel mai indicat este ca anvelopele pe care dorim sa le achizitionam sa fie in concordanta cu dimensiunea originala a anvelopelor din momentul in care masina a fost fabricata. Dimensiunea se poate citit de pe partea laterala a anvelopei.
Referitor la conditiile de clima soferii ar trebui sa-si puna mai intai intrebarea unde anume vor sa ajunga cu masinile in perioada urmatoare. Daca stai intr-o zona de munte in care ninge mult si des, in care mereu e gheata, nu-ti poti cumpara orice fel de anvelope si trebuie sa optezi pentru cele care vor face fata cel mai bine conditiilor in care trebuie sa circuli.
Anvelopele potrivite ar fi cele rezistente la frig, gheata, zapada. Daca esti un sofer care nu circula pe drumurile de munte care sunt frecvent acoperite cu multa zapada, poti opta pentru un tip de anvelope de iarna potrivite pentru conditiile climatice clasice.
In ceea ce priveste conditiile de utilizare, la achizitionarea anvelopelor, toti soferii trebuie sa ia in calcul durabilitatea anvelopelor si faptul ca acestea trebuie sa faca fata cat mai bine franarii, accelerarii si virajelor. Exista pentru soferii care circula in cea mai mare parte prin oras, cateva aspecte care trebuiesc avute in vedere la achizitionarea anvelopelor.
Primul dintre ele este distanta de franare, care trebuie sa fie minima. Din cauza faptului ca circulatia in oras presupune multe opriri si porniri, anvelopele se uzeaza rapid. Asadar, trebuie luata in calcul longevitatea lor. Un alt aspect important poate fi economia de carburant. Daca anvelopele pe care le vom achizitiona vor fi rezistente la rulare, vom consuma mai putin combustibil.
Exista si pentru soferii care circula pe drumuri principale sau autostrazi cateva aspecte care necesita atentie. Riscul de a trebui sa franam la viteza mare este mai ridicat in afara orasului. Anvelopele achizitionate pentru astfel de drumuri trebuie sa furnizeze distanta minima de franare atat pe drum uscat cat si pe drum umed. De asemenea, ele trebuie sa ofere o stabilitate si o aderenta maxima.
[adsenseyu1]
Fie ca circuli in oras sau in afara lui, trebuie sa tii cont de marimea vehiculului pe care il conduci. Daca esti sofer si conduci un vehicul mare, pentru siguranta ta, dar si pentru siguranta celorlalti participanti la trafic, alege anvelope tinand cont de acest aspect.
Informeaza-te! Alege ce e mai bine pentru tine si pentru masina ta. Nu uita de importanta maxima a acestor piese pentru siguranta ta.
Pentru a alege anvelopele perfecte pentru masina ta, site-ul http://www.anvelomag.com vine in ajutorul tau. Aici poti gasi o gama larga de anvelope de la diferiti producatori. Preturile sunt accesibile oricarui buzunar. Nu lasa iarna sa te prinda nepregatit!
1. Tot ce trebuie să ştim despre anvelopele de iarnă. Când şi de ce sunt obligatorii
2. De când sunt obligatorii cauciucurile de iarnă
3. ContiWinterContact TS 850, primul loc la testele ADAC, ÖAMTC si TCS
4. Anvelopele de iarnă, obligatorii pentru al treilea an consecutiv. Vezi cât te costă să le schimbi și care sunt avantajele
5. Înmatriculările de maşini noi au scăzut cu 17,5% în luna octombrie 2013
6. Cât costă întreţinerea unei maşini second-hand
7. Cele mai folosite culori de masini in 2013