Cum montam corect sifonul de pardoseala?

0 Shares
0
0
0

Cum montam corect sifonul de pardoseala?Amenajarea unei bai poate da destul de multe batai de cap, mai ales daca pasii pe care trebuie sa ii urmam nu sunt respectati intrutotul, asa cum ne sunt ei prezentati de catre specialistii in domeniu.

Daca luam de la zero o astfel de incapere, si ne hotaram sa o reamenajam dupa placul dorintelor noastre, atunci ar fi bine sa avem in vedere si modul in care vor fi amplasate spatiile tehnice necesare scurgerii in exces a apei, rezultate in urma proceselor de spalare.

Vorbim desigur despre un sifon pardoseala, cel care colecteaza surplusul de apa, pe care mai apoi il „calauzeste” catre  coloana de apa colectoare, astfel incat suprafata pardoselii noastre sa ramana in permanenta uscata. Atentie insa, desi unele persoane prefera sa sparga suprafata de beton in vederea aplicarii ulterioare a gurii de scurgere, acest lucru nu este corect, un sifon pardoseala montandu-se inainte de turnarea efectiva a sapelor de beton.

Acest lucru permite o dimensionare corecta si elimina pierderile cauzate de ajustarile ulterioare, atat la nivel de instalatii, cat si in ceea ce priveste detaliile punere in opera a sapei propriu-zise. In cazul in care sifonul este m ulterior aplicarii pardoselii, acest lucru nu va duce altundeva decat la cheltuieli inutile in ceea ce priveste manopera de aplicare.[adsenseyu1]

Sifonul de pardoseala poate fi gasit la discretie in variante cu descarcare verticala sau orizontala, in functie de modul de dispunere al instalatiilor, insa cu siguranta cel mai important aspect asupra caruia trebuie sa fie indreptata atentia noastra deplina nu este numai acesta. La fel de important este si criteriul care tine de materialul din care sifonul de pardoseala este confectionat. Este necesar ca materialul sa fie inox, deoarece, fiind in contact direct cu apa, este recomandat ca acesta sa nu oxideze in timp si sa nu fie supus coroziunii sub actiunea acesteia.

La amplasarea sifonului de pardoseala trebuie sa se ia in calcul debitul de apa ce va trebui sa treaca prin acesta. Exista nenumarate situatii in care, chiar si in cazul in care se foloseste o cantitate mica de apa, sa zicem, un lavoar sau un simplu dus, apa refuleaza prin sifonul de pardoseala, cauzand daune atat la nivel de inundare a camerei, cat si la nivel olfactiv, apa stocata avand un miros specific instalatiilor de natura sanitara.

Debitul trebuie calculat sub aspectul celei mai defavorabile incarcari, luand in calcul apa provenita de la lavoar (chiuveta), cada, sau dus, toate in acelasi timp. Daca aceasta dimensionare nu este corect executata, atunci ne vom lovi de situatia in care gura de scurgere pur si simplu nu face fata debitului de apa, surplusul de apa refuland in interiorul camerelor noastre, tocmai din cauza imposibilitatii acesteia de a colecta si evacua in timp util apele uzate.

Montarea corecta a sifonului de pardoseala are in vedere criteriul planeitatii, pana la punerea pe pozitie a acestuia fiind necesare o serie de verificari, astfel incat suprafata in care acesta va fi incastrat sa fie perfect dreapta. Pentru acest lucru vom folosi in permanenta un dreptar, care sa ne indice modul final de pozitionare si echilibrare. In momentul in care obtinem pozitia dorita, se monteaza sifonul si teava de scurgere.

[adsenseyu1]

Ulterior, dupa ce aceasta etapa este efectuata, gura de scurgere este ancorata, folosind un material specific de ancorare (mortar obisnuit, mortar pe baza de ciment, mortar de ancorare). Foarte important este sa ne asiguram de izolarea completa a oricarei gauri sau a oricarui gol din planseu, precum si a golurilor din jurul conductelor, acestea constituind calea cea mai sigura a trecerii apei si a crearii de infiltratii la nivel de pardoseala si, implicit tavan pentru urmatorul etaj.

Daca izolarea golurilor a fost facuta, se poate trece la o izolare completa a suprafetei de pardoseala, folosind produse specifice de izolare impotriva patrunderii apei. Unele dintre cele mai cunoscute metode de hidroizolare din ultimii ani o constituie aplicarea de hidroizolatii lichide, bicomponente, cu polimeri lichizi, peste care ulterior va fi amenajat stratul de acoperire traficabil propriu-zis.

Inainte de inceperea lucrarilor de reamaneajare a bailor, va sugeram sa luati in calcul etapele mentionate anterior, si sa alegeti pentru scurgerea apelor menajere cele mai bune produse din domeniul gurilor de scurgere. Kesmet Romania este cea mai cunoscuta firma in domeniu distributiei de astfel de articole sanitare, care incearca sa vina in permanenta in ajutorul utilizatorilor.

0 Shares
You May Also Like