De ce se renunta la butoanele hardware la unele smartphone-uri?

0 Shares
0
0
0

 De ce se renunta la butoanele hardware la unele smartphone-uri?Unii producatori de telefoane mobile au renuntat la butoanele hardware, cum ar fi la modelul de smartphone lansat de LG – G2. Cel mai copiat dispozitiv al secolului este iPhone-ul, care are butoanele de hardware, prin care multi utilizatori de smartphone-uri s-au obisnuit cu ideea de buton Home, dar totusi producatorii nu tin foarte mult cont de parerile si nevoile utilizatorilor.

Producatorii incearca sa renunte la butoanele hardware si sa le inlocuiasca cu butonul touch. Dar un buton touch nu poate deocamdata inlocui cu succes un buton hardware pentru ca un buton touch nu se identifica tactil, decat atunci cand situatia nu iti permite acces vizual la dispozitiv; acest buton nu este aprins si nu are marcaje „by default”, deci nu poate fi identificat vizual pana la activarea terminalului; nu are un feedback senzitiv direct; oamenii sunt obisnuiti cu butoanele fizice, de pe vremea aparatelor foto, de exemplu, care au un buton de declansare, deci isi doresc acelasi tip de buton si la telefon, si nu unul virtual pe un display touch.

Daca se poate ca producatorii sa renunte la aceste butoane hardware indiferent de preferintele utilizatorilor, un lucru este mai clar, aceste butoane hardware se pot deteriora in timp si va trebui sa apelati la service gsm Bucuresti, posibil ca aceasta sa fi fost si cauza pentru care un buton touch ar fi mai dificil de stricat… Nu stim pana in prezent.

Orice reparatie in service a acestor butoane nu este costisitoare, si nici nu implica un timp prea lung, deci nu sunt probleme legate de service, ci mai degraba legate de clientii care nu isi doresc sa aiba defectiuni la butoanele esential hardware care sunt considerate extrem de utile in functionarea smartphone-urilor.

De aceea se incearca inlocuirea lor cu butoanele touch, care initial nu sunt mai usor de utilizat, pentru ca majoritatea utilizatorilor sunt foarte obisnuiti cu vechile butoane, deci vor fi derutati si dezamagiti ca pierd timp sa se acomodeze cu niste butoane pe care ei le doreau lasate ca inainte.

Butoanele touch par insa sa fie mai greu de deteriorat, doar daca si touchscreen-ul se strica, sunt afectate si acestea.

In concluzie, independent de dorinta utilizatorilor, producatorii incearca aceasta solutie a butoanelor touch, care trebuie sa fie promovata si sustinuta pe piata telefoniei mobile, desi in continuare vor exista service-urile autorizate, care se vor adapta noilor cerinte de reparare a acestor noi butoane touch, in cazul unor defectari, la fel vor proceda si echipele de tehnicieni de la service gsm Bucuresti pentru ca orice noua modernizare a oricarui gadget trebuie sa isi gaseasca imediat si solutia de reparare specifica, in cazul oricarui tip de deteriorare, solutiile trebuie sa apara chiar de la producatori, mentenanta fiind elementul esential in functionarea oricaror dispozitive in orice domeniu, iar garantia lucrarilor prestate este asigurata de oricare service din oricare locatie ar fi, astfel in final clientii vor capata mai multa incredere in noile butoane cu care in mod sigur se vor obisnui.

0 Shares
You May Also Like