Pentru o securitate mai buna pe iPhone, poti seta o parola care trebuie introdusa de fiecare data cand iti pornesti device-ul. Daca vrei piese iPhone la cele mai bune preturi, intra pe AccesoriiGsm.ro.
Setarea, schimbarea sau dezactivarea parolei pe iPhone.
Pentru a accesa setarile parolei, intra in meniul Settings > Touch ID & Passcode (doar pentru device-uri iPhone 5 sau mai noi) sau in Settings > Passcode (pentru alte modele de device-uri de la Apple).
Pentru a seta modul de blocare automata a device-ului (si introducerea unei parole pentru a-l debloca), intra in meniul Settings > Display & Brightness > Auto-Lock. Setarea unei parole activeaza protectia datelor, folosind o anumita cheie (insiruire de caractere) pentru a cripta mesajele de e-mail si atasamentele acestora (stocate pe iPhone), folosind criptare de tip 256 bit – AES. Alte aplicatii (in afara de cea de email) pot folosi de asemenea protectia datelor, asa cum ar fi solutia antivirus instalata pe iPhone, de exemplu.
Adaugarea amprentelor si setarea optiunilor pentru senzorul Touch ID.
Pentru a modifica optiunile senzorului de amprenta, pentru device-urile Apple care au inclus un astfel de senzor, trebuie sa accesezi meniul Settings > Touch ID & Passcode sau Settings > Passcode (pentru alte modele de iPhone sau device-uri Apple).
Optiunile includ urmatoarele:
– Today
– Notification View (modul de vizualizare al notificarilor)
– Reply with message (raspunsul la mesajele email)
– Siri (asistenul virtual de pe iOS – daca este activat in prealabil.
– Wallet (portofelul virtual).
Pentru setarea accesului la Control Center atunci cand iPhone-ul este blocat, intra in meniul Settings > Control Center.
Stergerea datelor dupa mai multe incercari nereusite de a introduce parola (parola gresita).
Intra in meniul Settings > Touch ID & Passcode (pentru telefoanele Apple cu senzor Touch ID Inclus) sau in meniul Settings > Passcode (pentru alte modele), dupa care apasa pe butonul “Erase Data”.
Dupa 10 incercari nereusite de a introduce parola, toate setarile vor fi resetate, toate informatiile tale si fisierele media stocate pe device vor fi sterse, aceste date putand fi recuperate numai in urma restaurarii unui back-up (daca ai facut unul). Pentru activarea si setarea acestor optiuni de protejare a datelor cu ajutorul unei parole, este recomandat intotdeauna sa aveti la dispozitie pe telefon un backup general, al tuturor datelor importante (fotografii, contacte din agenda, fisiere de diferite tipuri, date financiare importante, numarul asigurarii sociale si de sanatate, etc.).
Daca aveti un back-up cu toate aceste date, nu trebuie sa va faceti griji. Daca nu aveti, la fiecare resetare generala, veti pierde aceste date. Trebuie sa tineti cont de faptul ca o astfel de protectie (cu parola) fie ca folositi iOS sau Android, va poate proteja telefonul in caz de furt de exemplu.
Persoana care a furat sau pur si simplu a gasit telefonul, nu il va putea folosi daca nu cunoaste parola, iar daca o introduce gresit de 10 ori, toate datele se vor sterge automat. De aceea se recomanda folosirea acestei optiuni de protectie, indiferent de device.