Fie că ai nevoie de câteva minute de auto-îngrijire sau pur și simplu nu vrei să cheltuiești banii pentru a-ți face unghiile profesional, stăpânirea manichiurii acasă este o abilitate pe care o poți dobândi în timp și să ajungi la rezultatele dorite.
Desigur, doar să ai instrumentele potrivite la îndemână nu este suficient pentru a obține o manichiură de calitate ca la salon – așa cum știe oricine care a încercat să-și facă propriile unghii, nu este atât de ușor precum spun profesioniștii. Dar asta nu înseamnă că nu poți învăța.
Aici, detaliem pașii, instrumentele și sfaturile pentru tot sprijinul de care ai nevoie pentru a obține manichiura perfectă acasă.
Obținerea formei
Taie unghiile cu o unghieră, dacă nu vrei să păstrezi lungimea. Nu începe niciodată de la mijloc. Începe din lateral, astfel încât să nu îți despici unghiile. La pilire, ar trebui mai întâi să folosești pila pentru a-ți sculpta unghiile în forma dorită: oval, pătrat, rotunjit sau orice alegi.
Alegerea formei unghiilor este o chestiune de preferință personală. Pentru acest pas recomandăm folosirea unei pile profesionale precum pilă unghii 100/180, și evitarea celor din materiale extrem de dure.
Lustruire
După pilire, este timpul să șlefuiești unghiile pentru a crea o suprafață netedă pe care să aplici oja. Dacă alegi să sari peste acest pas, poate avea un efect notabil asupra efectului lacului de unghii. Dacă nu începi cu o unghie netedă înainte de ojă, aceasta se va reflecta pe suprafața vopsită.
Ai grijă de cuticulele tale
Folosind vârful degetelor, masează un ulei pentru cuticule direct la baza acesteia, apoi împinge ușor, dar ferm cuticula pentru a dezvălui placa unghiei.
În timp ce multe manichiuri de salon implică tăierea cuticulei, este recomandat să nu o faci acasă. Dacă nu sunt tăiate corespunzător, poate duce la mai multe rupturi și, în cele din urmă, la infecția patului unghial.
Spălare
Poate părea contraintuitiv, dar după ce aplici uleiul și împingi ușor cuticula, este timpul să speli uleiul – aici intervin periile pentru unghii. Uleiul de pe unghii este cauza numărul unu a ciobirii.
De asemenea, îți poți curăța unghiile cu o dischetă de bumbac înmuiată în alcool izopropilic sau toner. Ambele se asigură că oja de unghii aderă și nu se întinde.
Pune bazele
În sfârșit este timpul să începi să aplici oja. Începe cu un strat subțire. Acest lucru asigură o aplicare mai uniformă a culorii și împiedică decolorarea unghiilor.
Două straturi de ojă
Aplică întotdeauna două straturi de ojă, așteptând câteva minute între fiecare strat. Când aplici culoarea, începe din centrul patului unghiei și mergi spre părțile laterale în straturi subțiri și uniforme.
Sigilează cu un strat superior
În cele din urmă, ar trebui să utilizezi un lac de finisare de bună calitate, care te va ajuta să sigilezi oja, să o facă să strălucească și să prevină ciobirea.
Manichiura ta de acasă este gata. Este recomandat să tratezi timpul de manichiură nu ca pe o corvoadă, ci ca pe o îngrijire de sine. Urmarea rutinei de manichiură înseamnă că poți oricând să obții o manichiură proaspătă și să repari cu ușurință unghiile ciobite sau murdare.