Manusile de unica folosinta: ce trebuie sa stii despre ele?

0 Shares
0
0
0

Manusile de unica folosinta: ce trebuie sa stii despre ele?Medicii, personalul de asistenta medicala, personalul de curatenie, angajatii din industria alimentara, dar si criminalistii, pictorii, chimistii si opticienii poarta manusi de unica folosinta atunci cand isi fac treaba. In unele profesii, manusile de unica folosinta fac parte din imbracamintea de protectie personala.

Manusile de unica folosinta protejeaza purtatorul de infectii si contaminari, dar in cazul medicilor si al personalului medical, protejeaza si pacientul de transmiterea de catre bacterii sau virusi pe mainile acestor persoane. Chiar si in sectorul alimentar, manusile de unica folosinta protejeaza alimentele de contaminare.

Acestea sunt utilizate de fiecare data cand igiena sporita este foarte importanta. Cea mai importanta zona este ingrijirea sanatatii. Manusile sunt purtate intotdeauna aici atunci cand pacientii trebuie ingrijiti.

Acest lucru se aplica si lucrarilor in laboratoare, unde probele nu trebuie contaminate, astfel incat rezultatele sa nu fie falsificate. Ele sunt folosite si pentru igiena in industria alimentara. Personalul de curatare, pe de alta parte, foloseste manusile pentru a evita infectarea mainilor cu agenti patogeni si pentru a-si mentine mainile curate.

Ele sunt greu de imbracat si pot provoca iritarea pielii daca sunt purtate mult timp. Manusile sunt deseori pudrate, astfel incat sa poata fi imbracate mai bine. Manusile din latex nu mai trebuie pulverizate, deoarece se pot forma substante alergenice periculoase pentru sanatate. Manusile de vinil pot contine plastifianti, deoarece le fac mai usor de modelat.

Plastifiantii pot patrunde in piele si pot provoca daune sanatatii. Unele persoane sunt alergice la manusile din latex. Macerarea, asa-numitele maini ale masinii de spalat, este o problema cu manusile de unica folosinta daca manusile sunt purtate prea mult timp si umezeala se acumuleaza in interior.

Manusi de unica folosinta – avantaje si dezavantaje

Avantajele si dezavantajele lor sunt:

  • Manusile de unica folosinta iti mentin mainile curate igienic.
  • In domeniul medical, manusile de unica folosinta impiedica medicii si asistentele sa transfere bacterii sau virusi din mainile lor catre pacienti.
  • Cand vine vorba de manusi nitril nepudrate , trebuie sa stii ca sunt cele mai confortabile de purtat.
  • Sunt foarte elastice si ofera o buna sensibilitate tactila.
  • Manusile de unica folosinta sunt uneori dificil de imbracat.
  • Ele pot provoca alergii.

Forma manusilor joaca, de asemenea, un rol in functie de utilizarea intentionata. De obicei, manusile de unica folosinta pot fi purtate pe ambele maini, deoarece nu sunt de forma anatomica. Cu toate acestea, daca trebuie efectuata o filigrana, cum ar fi o operatie, ar trebui selectate manusi adaptate din punct de vedere anatomic, deoarece degetele mari sunt incorporate in ele si nu exista probleme cu lucrarea fina.

Materialul manusilor de unica folosinta joaca, de asemenea, un rol in utilizarea prevazuta. Poti alege intre nitril, latex sau vinil. Manusile din nitril sunt confortabil de purtat, au un grad ridicat de elasticitate si robustete.

Acestea ofera un bun simt al atingerii. Sunt cea mai scumpa varianta a manusilor de unica folosinta. Manusile din latex sunt mai ieftine si sunt confectionate dintr-un material natural. Au proprietati similare cu manusile din nitril, dar nu sunt la fel de robuste. Manusile de vinil ieftine sunt doar pentru lucrari aspre, unde nu conteaza ca particulele se desprind de manusi.

Atunci cand achizitionezi produse de unica folosinta, este recomandabil sa acorzi atentie numeroaselor proprietati si criterii, motiv pentru care ar trebui sa te gandesti in avans ce este cel mai important pentru tine: calitatea, pretul sau mai degraba designul?

0 Shares
You May Also Like